петак, 21. фебруар 2014.

Zeleni kaput - nastavak

Prođe malo više dana od prošlog posta, a obećala sam da ću odmah sutradan nastaviti... ali sad evo nastavljam.
Ostalo je još da našijem kragnu, napravim gajke za rukave, sašijem rukav, ušijem ga u orukavlje, pojas, gajke, ubacim postavu.... i to je to.
 Gajke sam napravila tako što sam prvo od papira napravila šablon ( ovaj put mi je poslužio reklamni flajer iz marketa), pomoću njega sam proštepala oblik gajke. Lice gajke tj gornji deo je od čoje, a donji deo ili naličje gajke je od kariranog štofa.Uvek štepam po donjem tj po onoj strani materijala koja je sa donje strane kada je gotovo. Nadam se da je razumljivo ovo što pišem.Možda će slika pojasniti.
Posle štepanja sam opsekla krajeve na oko 0.5 cm od štepa, okrenula na lice, ispeglala i proštepala ukrasnim štepom.Zatim sam gajke prišila na rukav i prišila dugme.
Pojas sam proštepala okolo i ostavila otvor za prevrtanje pojasa negde na sredini pojasa. Pojas sam prevrnula pomoću šrafcigera, a bolje je ako imate spravu za prevrtanje. Pojas sam prepeglala i proštepala ukrasnim štepom skroz okolo.
Posle ovih nekoliko detalja, dolazi na red ušivanje postave, što je i najteži deo kod šivenja kaputa. Taj deo nisam slikakala, možda neki drugi put... I na kraju peglanje,  rupice i prišivanje dugmadi...
Tako je otprilike nastao zeleni kaput....








1 коментар:

  1. Draga Manuela, jedva čekam da mi detence malo poraste pa da mogu svaki dan da pratim tvoj blog i čitam ove fantastične postove. Hvala ti na ovolikoj profesionalnosti i tačnosti. K.

    ОдговориИзбриши