недеља, 9. фебруар 2014.

Zeleni kaput

Konačno sam privela kraju i ovaj kaput. Mislim da je ovo poslednji kaput ove sezone. Ovo je bila divna punija čoja, u mojoj omiljenoj zelenoj boji, ali na žalost kaput nije urađen za mene.Kombinovala sam ga sa tamno zeleno kariranom tkaninom. Kroj je isti kao onaj predhodni crni kaput, samo što sam napravila jednoredno kopčanje.
 

Opisaću malo nekoliko detalja na kaputu.
Džepovi su sa lajnom u šavu. Napravila sam lajsne i proštepala tri strane ukrasnim šavom širinom od oko 1cm. Džep-kese su od lica i od kariranog materijala. Na slikama dole se vidi nekoliko korako do gotovih džepova,



Kragna je sa lajsnom ili stajaćim delom kragne, slično kao kod muške košulje. Gornja kragna je od čoje, a donja kragna je od kariranog štofa. Na obe kragne sam zalepila flizelin. Pomoću šablona sam iscrtala kredom liniju po kojoj se štepa po donjoj kragni, u ovom slučaju je to kragna od kariranog štofa.
Posle štepanja sam kragnu opsekla na oko 0.5 cm od štepa, prevrnula na lice ispeglala i proštepala ukrasnim štepom na oko 1 cm od ivice kragne.Na donju ivicu kragne sam našila lajsne od štofa i karirane tkanine, opsekla ivice i prevrnula na lice da bude spremna za našivanje na vratni izrez.
Moram se naviknuti da slikam češće i više operacija koje radim. Samo se zaradim i kad nekoliko stvari proštepam, setim se da nisam slikala, vremenom ću se navići. E ovde ću zastati i nastaviti sutra. Koga interesuje nastavak moze pročitati u sledećem postu.

1 коментар:

  1. Divim ti se iskreno! Hvala na ovim slikama i divnim objašnjenjima šta i kako radiš! Svakako nije mali posao da dok nešto radiš sve to i slikaš fotoaparatom, te onda te slike postaviš odnosno napraviš dobar prateči tekst uz njih. Lepo bi bilo, u narednom periodu, makar za neke manje komplikovane stvari da pokušaš sve korake izrade da fotografišeš...ako je to uopšte moguće...obzirom na konstantno narušavanje koncentracije u toku samog rada zbog fotkanja...super si, hvala ti za ovaj post!!!

    ОдговориИзбриши