недеља, 2. фебруар 2014.

Suknjica za balet

Kad je odeća za decu u pitanju nikada ne mogu da odolim i uvek prihvatim posao, ma koliko da sam u velikoj gužvi. Tako je i ovog puta nastala suknjica za balet, namenjena trogodišnjoj devojčici za poklon.


Na raspolaganju sam imala 2m ovog mrežastog krućeg tila u prljavo roze boji. Svu količinu materijala sam upotrebila, tako što sam odmerila oko 25 cm za dužinu suknje u 6 slojeva. Jednu stranu svakog sloja tila sam na mašini za endlanje opšila  pomoću rol poruba. Sastavila šavove i složila jedan preko svakog sledećeg dela za po 2mm duže , tako da mi ivice ne budu iste. Na slici ispod se lepo vidi da ivice na duzini nisu iste.
Na gornjoj ivici suknje sam proštepala svih 6 slojeva zajedno i nabrala na oko 50 cm. Od pamučnog belog platna sam iskrojila pojas od oko 52 cm dužine i 8 cm širine u koji sam ubacila široku gumu od 3,5 cm. Pojas sam preštepala po sredini preko gume da se guma ne pomera i uvrće.Tako pripremljen pojas sam ušila na struk suknje i ivice opšila na endlarici. 
Da bi suknja izgledala završeno i kompletno, dodala sam 5 cvetića koje sam napravila od istog pamučnog materijala od kojeg je i pojas. Ukrasila sam ih satenskim roze tračicama i sve zajedno našila na ivicu suknje tako što sam zahvatila 2 sloja suknje.

4 коментара:

  1. Koliko je divno, draga Manuela kada neko ovako lepo zna da uradi svoj posao a onda povrh svega i citavu pricu o tome da nam isprica.
    Carobno je sto si podelila i kako si ovakvu suknjicu napravila jer sada i neko sa vrlo malo znanja i umeca u krojenju i sivenju moze ovako nesto stvoriti sto tebe svrstava i u nekoga ko ozbiljno edukuje putem svom bloga. Verujem da ce se mnogi tome obradovati i ceniti to kao najfinije blago. Svaka ti cast i ovaj put!!! Ponosna sto te poznajem! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno draga Kristina. Zaboravih da pomenem u postu, da izrada ove suknjice ne iziskuje veliko krojacko umece i da svako moze obradovati svoju devojcicu ovakvom suknjom. Ovim blogom izmedju ostalog, zelim i da prenesem bar deo znanja koje posedujem iz oblasti krojenja i sivenja.
      Jos jednom ti se zahvaljujem na divnim recima i podrsci! :)

      Избриши
  2. Blago nama sa tobom kada bez zadrške deliš svoje divno znanje koje si sticala i stičeš celoga života. To je danas retkost! Volim što te poznajem i što si moja drugarica! :*

    ОдговориИзбриши